Laminált padló fektetése meglévő burkolatra

2012-05-15

Lakásfelújításkor előfordulhat, hogy a régi, már nem mutatós burkolat felszedésére technikai okok miatt nincs lehetőség. Ekkor érdemes megfontolni a Laminált padló fektetését a régi burkolatra.

Mely meglévő burkolatra fektethetünk Laminált padlót?

Bizonyos esetekben lehetőség van arra, hogy a már meglévő burkolatra fektessük a Laminált padlót. Hideg burkolatnál fontos, hogy a burkolat felülete egyenletes legyen. Két méterenként maximum 2 mm lehet a szintkülönbség. Vizsgáljuk meg, hogy a meglévő hideg burkolat stabil-e, nem mozog, nem üreges.

Szőnyegpadlóra nem ajánlott Laminált padlót fektetni, mert a meglévő szőnyegben rengeteg atka és por található, amit nehezen vagy egyáltalán nem lehet kitakarítani. Ebben az esetben szedjük fel a szőnyegpadlót és készítsünk új fogadófelületet.

Régi Laminált padlóra ne fektessünk újat, mert a két lépészaj csökkentő réteg miatt hullámzó mozgást tapasztalunk majd, ezáltal sérül a klikk rendszer.

Régi csaphornyos faparketta esetében vizsgáljuk meg, hogy a parketta nem nyikorog, nem mozog lépéskor, illetve sík, egyenletes a felület. Ha ez rendben van, akkor fektethető az új Laminált padló.

Bármelyik régi burkolatra is fektessünk Laminált padlót, a rétegrendet minden esetben tartani kell: párazáró fólia, lépészaj csökkentő réteg, végül a Laminált padló.