Laminált padló ápolása

2012-05-15

Ahhoz, hogy a Laminált padló felülete hosszú évekig hibátlan maradjon, a rendeltetésszerű használat mellett a megfelelő ápolásra is szükség van. Milyen ápolást igényel a Laminált padló?

Mitől óvjuk a Laminált padlót?

Fontos követelmény, hogy a Laminált padló ápolása során a padló felülete minél kevesebb vizet kapjon. A túlzott áztatás során a parketta panelek kontúrja kirajzolódik, ez zavaró látványú lehet. Maga a klikk rendszer is sérülhet. Utána pedig már hiába szárad ki a Laminált padló, eredeti formáját nem nyeri vissza.

Kerüljük a Laminált padló súrolását, sikálását, mert ezek karcolják a padló felületét. Törekedjünk arra, hogy a bejárati ajtó külső és belső oldalára egyaránt terítsünk lábtörlőt és vigyázzunk a cipővel behordott kavicsokra. Utóbbiak ugyanis szintén csúnyán karcolják a padlót.

Mivel és hogyan ápoljuk a Laminált padlót?

A Laminált padlót nyugodtan porszívózhatjuk, és használjunk kimondottan Laminált padló ápolására kifejlesztett szereket. A makacs, zsíros szennyeződéseket ezek a szerek eltávolítják és csillogóvá teszik a padló felületét. Használjunk téglalap alakú fejjel ellátott feltörlő mopot, mert ez kevés vizet szív fel és könnyen kicsavarható.

Szőnyeget is fektethetünk a Laminált padlóra, de egyes szőnyegeknél előfordulhat, hogy csúsznak. Ekkor gondoskodjunk csúszásmentesítésről. Ha nedves a Laminált padló, ugyancsak csúszhat, ezért mindig várjuk meg a felület száradását.